14 maart 2013

Vanaf vandaag krijgen gebruikers van Google Reader een venster te zien dat de sluiting van de dienst op 1 juli 2013 aankondigd. Waardoor die gebruikers, waaronder ikzelf, op zoek moeten naar een oplossing. Sommigen proberen dit alsnog ongedaan te krijgen door hiertegen te protesteren met petities (1,2).

Anderen kijken dan weer naar alternatieven om hun rss feeds te kunnen blijven beheren. In de diensten die je zo tegenkomt kan je kan je enkele grote groepen onderscheiden. Die naargelang hun populariteit zowel op het web, als andere besturingssystemen (IOS, Android, Blackberry, Windows, Macintosh, Linux, ea.) draaien.

Beginnende bij cloud diensten als Feedly, Sprightly, Pulse, The Old Reader, BlogRoll, Waurb, Taptu, Totally Me, Skimr, NewsBlur en Bloglines. Gevolgd door desktop toepassingen (zoals Feeddemon en Feedreader), browser extensies (zoals Sage voor Firefox) en de zelf gehoste oplossingen (zoals Feed Fever en Tiny Tiny RSS). Al zijn er ook die het feed lezen volledig afzweren of van de gelegenheid gebruik maken om in groep te gaan werken.

Een keuze dat Google in een slecht daglicht zet en je tot reflectie dwingt naar het gebruik van hun diensten. Aangezien de"one-stop-shop" en "if at first you don't succeed, try, try, try again" mentaliteit lijkt te verdwijnen in het voordeel van het afvoeren. Waardoor het niet onwaarschijnlijk lijkt dat andere diensten, zoals oa. Feedburner, zullen volgen.

Waardoor het geen kwaad kan om al even stil te staan bij mogelijke alternatieven voor de Google diensten die je momenteel gebruikt. Om niet van de ene op de andere dag onvoorbereid voor een voldongen feit te worden gesteld. Ook al geeft Google in dit geval drie maanden respijt en de mogelijkheid om je data te exporteren. (via google reader)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris