18 juni 2013"Project Loon" is een project waarmee Google bestudeert of het aan de hand van ballonnen ook op de meest afglegen plaatsen voor een internet toegang kan zorgen. Aangezien er nog heel wat mensen zijn die er geen toegang toe hebben.

Door ondermeer de geografie (vb. archipellen) of de natuur (vb. bergen) in de weg staan. Als er onder die omstandigheden dan al een toegang mogelijk is dat tegen een hoge kostprijs. Zo kan dat in sommige landen van het zuidelijke halfrond meer dan het maandelijks inkomen kosten.

Om dit probleem aan te pakken voorziet Google om een netwerk van ballonnen te bouwen. Die dankzij de winden in de stratosfeer rond de wereld vliegen. Op een hoogte die twee keer zo hoog is als die waarop commerciƫle vliegtuigen vliegen.

Zodat ze net als satellieten, maar tegen een heel wat interessantere kostprijs, snelheden vanaf 3G toegankelijk maken op de grond. Waardoor er bij bijvoorbeeld natuurrampen ook een netwerk ter beschikking is waarmee er telefonisch kan worden afgestemd.

Hetgeen ze in een eerste fase vanuit Nieuw-Zeeland testen. Om later uit te breiden naar landen op dezelfde lengtegraad.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris