13 mei 2013


Vorige week kondigde Google aan dat haar agenda dienst beter zou geïntegreerd worden op Gmail. Door een mogelijkheid om vermelde data en tijden te veranderen naar afspraken. Maar ook door zelf uitnodigingen te kunnen versturen voor vergaderingen, afspraken, ea.

Uitnoding blijft gelinkt aan de mail waarin hij zat zodat je steeds weet waarover de afspraak ging. Datums en tijden in e-mailberichten worden automatisch omgezet naar links. Die je naar een klein venster brengen waarmee een afspraak kan worden geplaatst in Google Agenda zonder Gmail te verlaten.


Een optie die eerst voor de Engelse interface beschikbaar wordt gemaak, waarna de andere talen zullen volgen. Om hier gebruik van te maken moeten de contacten wel eerst hun agenda met jou delen.

Iets dat niet meteen iedereen wenst te doen indien het voor bijvoorbeeld occasionele afspraken gaat over meerdere agenda systemen. In zo'n gevallen kunnen toepassingen als Doodle, ScheduleOnce, TimeBridge, Meetifyr, Bookeo, Acuity Scheduling, TimeTrade, en andere interessanter zijn.

Een toevoeging dat wellicht bedoeld is om de Google diensten zo als een nog beter alternatief voor het gebruik van het Outlook programma als planningstool te positioneren.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris