04 oktober 2012


Om vlot je weg terug te vinden kan je van een gps toestel gebruik maken. Eerder haalde ik al is aan dat je dat tegenwoordig ook in een zaklamp of bril formaat kon krijgen. Iets waar de Britse ontwerper Dominic Wilcox nog een alternatief voor bedacht.

Door "No Place Like Home" schoenen in het leven te roepen. Waarbij de LED lichtjes aan de tenen je naar je bestemming leiden. Hiervoor is een van de schoenen met een GPS chip in de zool en een antenne in de enkel tag uitgerust.

Voor je vertrekt steek je een USB-kabel in de zool om je bestemming in te geven. Waarna de lichtjes je in de juiste richting gidsen. Door op een vooruitgang balk aan te geven hoe je vordert. In het begin is dat een rood lichtje. Als je aankomt zal het lichtje aan het einde van de rij groen geworden zijn.

Leuk om weten is dat de ontwerper zijn inspiratie haalde uit de schoenen die Dorothy in de "Tovenaar van Oz" aan heeft. Om de GPS functie te activeren moet je trouwens ook tweemaal je hielen tegen mekaar te klikken. (dominic wilcox via web urbanist met wikipedia)


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris