13 november 2011


"End of a Scarer" is een animatie van Chris O'Hara. Dat hij als eindwerk maakte voor zijn opleiding aan de Ierse "Institute of Art, Design & Technology". Waarin hij M. Onster portretteert die probeert aan te tonen dat hij nog steeds angstwekkend is sinds. Maar dat wordt steeds moeilijker sinds C.G.I. zijn intrede heeft gedaan in Hollywood.

C.G.I. is dan ook een technologie die het filmmakers gemakkelijker maakt om hun verbeelding op het scherm te krijgen. Iets dat pas in het laatste decennia lijkt te zijn opgekomen. Maar dat lijkt maar zo, want de ontwikkeling ervan begon reeds in 1968.

Toen een groep van Russische wetenschappers en natuurkundigen een wiskundig model ontwierpen van een bewegende kat. Dat vervolgens door een computer werd verwerkt. Door honderden frames uit te printen zodat deze later konden worden geconverteerd tot een film.

Hierna begon de ontwikkeling stilaan de wet van Moore te volgen. Mede dankzij de steeds beter wordende apparatuur. Waaraan ondermeer films als Star Wars, Superman, Alien, Star Trek, Indiana Jones, Die Hard, The Matrix, Fight Club, Lord of the Rings en vele anderen mee hun succes te danken hebben. (via the curious brain met wikipedia)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris