14 januari 2011Michael Marantz herwerkte enkele, door Carl Sagan voorgelezen, stukken uit het boek de "Pale Blue Dot". Met de bedoeling om NASA te helpen overtuigen van het belang van een aanwezigheid in de sociale media. Zodat het ruimte programma terug in de publieke interesse zou komen.

Zo zou bijvoorbeeld het interatieve spel dat NASA onlangs lanceerde sneller opvallen. Met "Extreme Planet Makeover" is het namelijk de bedoeling om je eigen planeet te ontwerpen. Met het doel dat deze leven zou kunnen ondersteunen.Je start daarom met een vooringesteld planeet die op de Aarde of op Gliese 581d (een Super Aarde) lijkt. Door de afstand tot de ster, de grote van de planeet, het type van de ster en de ouderdom van de planeet in te stellen. Waarbij ik op een eigen variant van Gliese 581g uitkwam.

Maar dat wil niet zeggen dat er op planeten die minder of niet tot koolstof levensvormen (zoals wij) geen andere vormen van leven kunnen bestaan. Denk maar aan de nog niet zo lang gelden ontdekte vorm van Arseen leven(via Wikipedia, BoingBoing & twitter tip Edwin Mijnsbergen)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris