07 oktober 2010


De eerste musea zijn ontstaan uit private collecties die bij de eigenaar konden bekeken worden.  Waarbij het doelpubliek voornamelijk uit de begoede klassen kwam.

Met een gemiddelde wachttijd van minstens twee weken eer je je gekocht kaartje kon gebruiken.  Het waren toen ook de eerste en enige instellingen die je op zondag kon bezoeken.

Het Parijse Louvre museum opende tijdens de Franse Revolutie, in 1793, zijn deuren.  Met de bedoeling om de koninklijke collecties gratis en publiek toegankelijk te maken voor alle citoyens.In diezelfde geest opende het "Adobe Museum of Digital Media" zijn deuren.  Een volledig digitaal museum van schone kunsten dat je op elk moment van om het even waar kan bezoeken.

Met de bedoeling om aan de hand van een veranderende collectie een plaats reflectie te vormen naar het belang van digitale media in ons leven.

Die door mensen uit de kunst , technologie en zaken wereld zullen worden uitgekozen.  Om zo een discussie in gang te zetten over dat immer veranderende landschap. (via, afbeelding)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris