02 augustus 2010


De Hangende Tuinen van Babylonië waren één van de zeven oude wonderen. Die ook wel als de hangende tuinen van Semiramis bekend stonden.

Een verwijzing naar de koningin voor wie dit gebouwd werd. In opdracht van de koning Nebuchadnezzar II had deze rond 600 voor Christus laten bouwen zodat zijn vrouw, die heimwee naar de planten en bomen van haar land, zich meer thuis te laten voelen.

Een architecturaal hoogstandje, zeker voor die tijd, dat in de tweede eeuw na Christus door enkele aardbevingen verloren ging. Maar door de uitvoerige documentering van onder meer dankzij de oude Grieken is overgelerd geworden.


Dat mogelijk een groep mensen uit New-York geïnspireerd moet hebben om te pleiten voor het herinrichten van een in onbruik geraakt tram circuit.  Waardoor de ligging van de bedding er een verhoogd park van zal maken.  Onder de naam "High Line" zal het Westen van Manhattan er een extra toeristische attractie bijkrijgen dat in 2011 haar poorten zal openen.

Mogelijk kan dit ook hier als een inspiratie bron dienen om hier in onbruik geraakte, vervallen of te slopen  ruimtes een nieuwe bestemming te geven. Zoals voor het Antwerpse viaduct aan het sportpaleis.   Dat bij een sloop voor het rondtrekken van de ring zou dienst kunnen doen als een groene alternatieve reisweg voor voetgangers en fietsers.  (via 1,2)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris