30 juli 2010De clip hierboven sluit mooi aan bij één van de onlangs opgesomde redenen waarom kastelen gebouwd werden,. Dat uit de CBBC reeks, de jeugd dienst van de BBC, "The Fantastic Horrible Histories" komt.

Die stukken geschiedenis op een komische samengevatte wijze brengt. In dit geval een stukje Britse geschiedenis van 786 tot 1066.  Waarin de "Angles" en "Saxons" als inspiratie voor de naam "Engeland" zullen staan.

De uitwijking, door de Sakische invallen, van de "Britons" naar onder meer Normandië de slag bij Hastings helpen verklaren.  Zonder de herhaaldelijke invallen van de Vikingen te vergeten die een erg bepalende invloed hebben gehad.  (tip Nele Kempenaers op Facebook)

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Weer een geweldige vondst. Heerlijk die Engelse kijk op geschiedenis :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt, vond ik ook :-) Knap hoe de BBC telkens opnieuw zulke programma's weet te maken. Welliswaar voor een jonger publiek, maar dat daarbuiten zeker ook zal aanslaan.

    Echt wel iets dat je zou doen pleiten voor een digitale collectiewerking. Zodat je zulke dingen kan ontdekken en aanleveren aan bijvoorbeeld scholen of puur als thematische collectie promotie.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris