25 juni 2010

De vuvuzela is dankzij het WK voetbal meteen wereldwijd bekend geworden. Zodat het wellicht de geschiedenis zal kunnen ingaan als een, als niet het, meest irritantste muziek instrument.

Ook al blijken sommigen hier beter tegen bestand dan anderen. Groeiende de vraag naar het verwijderen ervan steeds meer. Als een soort compromis tussen de organisatoren en de op afstand volgende fans ging men het geluid verwijderen.  Door het weg te filteren of door een tegengeluid te gaan produceren.

Maar moest je het toch gaan missen kan je steeds aan een uithoudingswedstrijd deelnemen, een iPhone of Android app downloaden of om het even welke website van dat geluid begeleiden.  Iets dat YouTube moet geïnspireerd zal hebben om hetzelfde te doen door een knop, om dat geluid toe te voegen, te voorzien.


Of dit een verschijnsel van voorbijgaande aard is, zal in de komende jaren duidelijk worden. Al zou het wel is kunnen dat het voor het volgende kampioenschap in Brazilië gewoon geweerd wordt.  (via 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris