02 juni 2010


Je kan heel wat afleiden van hoe een persoon zich gedraagt.  Zeker aan de min of meer compulsieve gezichtsuitdrukkingen en oog bewegingen.  Zo mag je gerust zeggen dat de afbeelding hierboven, uit de tv-reeks "Who Wants to Be a Millionaire?", boekdelen spreekt.  Zolang je de tekens kan herkennen.

  1. Recht voor je uitkijken : wanneer je geen moeite doet om de informatie te analyseren.
  2. Naar rechtsboven kijken : bij het luisteren probeer je de informatie te koppelen aan een recente ervaring of wat de logica achter de gegeven informatie is.
  3. Naar linksboven kijken : bij het beoordelen van de informatie op een emotionele basis.
  4. Neerslaande ogen : als je geconcentreerd bent op wat er gezegd wordt of op iets anders.
  5. Afdwalende ogen : als je niet geïnteresseerd bent.
  6. Naar omhoog kijkend : is het analyseren of het gehoorde verhaal geloofwaardig is.
  7. Staren : je interesse bevestigd, tenzij je nooit even wegkijkt.  Want dan komt het vaak intimiderend over.  Maar kan ook een geforceerde manier zijn om geloofwaardig over te komen wanneer je liegt.
  8. Vermijden van oogcontact : uit schaamte of wanneer je aan het liegen bent.
  9. Knipogen : enkel, dubbel, tegelijkertijd of in een bepaald ritme.
  10. Wenen naar gelang de situatie en emotie.

Enkele vaardigheden die je via deze proeven kan leren herkennen en testen.  Die altijd van pas kunnen komen om beter non-verbale communicatie aan de hand van gelaatsuidrukking te kunnen doorgronden.

Voor diegene die het zich zouden afvragen, het antwoord op de vraag in de afbeelding is "C : Hafnarfjorour".  Reykjavic en Kopavogur liggen namelijk net iets hoger dan het antwoord.  Terwijl Fjarðabyggð aan de andere kant van het eiland en de vulkaan Eyjafjallajökull ligt.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris