21 mei 2010


Morgen zal het precies dertig jaar geleden zijn dat het arcade spel Pac-Man op de wereld werd losgelaten. Toen het op 22 mei 1980 in Japan uitkwam waren het vooral space shooters zoals Space Invaders en Asteroids die het mooie weer maakten. Al had je ook nog wel een minderheid aan sport spelletjes maar die vaak afgeleiden waren van Pong.

Hierdoor ontstond er volkomen nieuw genre dat zowel bij mannen als bij vrouwen aansloeg. Waardoor het spel als een mijlpaal in de gaming geschiedenis kan aanzien worden. Dat dankzij zijn succes en nog steeds erg grote populariteit als één van de grote klassiekers van arcade games aanschouwd wordt.


Waardoor het ook een inspiratiebron werd voor andere media. Met voorbeelden als het "Pac-Man Fever" liedje, de tv-serie "Pac-Man", daarop gebouwde reclames, de film concepten, de verkleed ideeën en tal van andere.

Om deze verjaardag te eren paste Google haar logo met een interactieve doodle.  Die je vanop hun zoekpagina kan spelen.  Met een bonus functie die je toelaat om het spel met twee te spelen.  Je moet daarvoor een muntstuk in te werpen (en dan zal Miss Pac-Man ook verschijnen.  Die je met de A (links), D (rechts), W (boven), S (onder) toetsen kan bedienen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris