06 april 2010

(via)

Voor het gooien van voorwerpen kan je best met vertrouwde en gestandardiseerde vormen trainen.  Daarom worden er bijvoorbeeld voor het gooien van messen speciale modellen gebruikt die helpen om de punt vooraan te houden.

Een gebruik dat voor het gooien van kaarten zijn oorsprong kent in de Oosterse gevechtskunsten en cinema terug te vinden is.  Een techniek die ze wisten te verfijnden door met allerlei lichte voorwerpen te leren smijten totdat ze hierbij een grote snelheid en nauwkeurigheid mee konden halen.

Iets dat net als smijten van messen op het einde van de 19e eeuw zijn weg naar het Westen wist te vinden dankzij hun opname in het trucs reportorium van goochelaars.  Al is de toen ontstane mythe dat je op die manier ook iemand kan doden of ernstig verwonden totaal uit de lucht gegrepen.

Het Discovery Channel programma MythBusters bewees dit door aan de hand van een krachtige elektromotor kaarten tegen meer dan 150 km per uur af te schieten.  Waarbij er bewezen werd dat je er nauwelijks een papercut van kon krijgen.  Maar je kan het steeds zelf uitproberen, na deze handleiding te hebben gelezen.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Interessante gein dit. Zie dit voor het eerst. Thx!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is één van de leuke dingen aan het bloggen, je kan steeds even de tijd nemen om iets te ontdekken, onderzoeken en uit te schrijven. You're very welcome maw. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris