18 april 2010

(via)
Bonsai is een verzamelnaam voor het in container laten opgroeien van planten. Een gebruik dat volgens sommige historici uit de Egyptische cultuur zouden stammen.  Doordat zulke planten terug te vinden zijn op de muurschilderingen van de graftombe van de astroloog Nakht.

Al is het wel geweten dat Indische Ayurvedic geneesheren stukken wortels van planten uit het Himalaya gebergte na hun tocht in potten lieten groeien. Die ze door het trimmen van takken en wortels in een kleine vorm wisten te houden.

Om zich tijdens de Han en Qin dynastieën (221 VC tot 220 NC), in het huidige China, als een ware kunstvorm werden beschouwd. Met de Penjing boom probeerden ze om de geest van de natuur in een pot te vatten.

Na tal van eeuwen werden ze door boeddhistische monikken na één van hun reizen naar India en China meegebracht te worden. Waar het later bij de Japanse hofhouding zou opduiken. Om na verloop van tijd zijn eigen accenten en naam te krijgen. Met name "hachi-no-ki" hetgeen ja kan vertalen als "boom in pot".

Waarvan de reeds eerder aangehaalde Diego Stocco dankbaar gebruik van maakt om er muziek uit te halen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris