22 maart 2010

Chat Roulette is eigenlijk al oud nieuws dat al uitvoerig door diverse media bronnen is aangehaald (De Wereld Draait Door, RocketBoom, The Daily Show, ...). Maar omdat er nu steeds meer originele manieren om het te gebruiken opduiken ga ik er toch even iets over schrijven.

Het concept achter de site is erg ingenieus en eenvoudig omdat het gebruik maakt van de tot voor kort nog onopgevulde ruimte tussen webcammen en irc. Je maakt er namelijk gebruik van het beeld en de chat box en combineert dit met de willekeur van de bezoekers op irc kanalen.

Al had de 17 jarige Russische maker Andrey Ternovskiy wellicht niet verwacht dat er zoveel perverse gebruikers zouden opduiken die de ervaring voor de rest zouden verpesten.  Iets waar je momenteel nog geen abuse of block knop voor hebt zoals bij instant messengers of in gMail.

Iets dat zeker bij het opkomen bijna synoniem voor de site ging staan.  Iets dat de bijdragen van onder meer "Banter Dude" en "Small Finger" verduidelijkt.


Gelukkig is er wel nog de Chat Roulette Map.  Die aan de hand van IP adres je positie op een wereldkaart aangeeft samen met een screenshot die het via je webcam heeft gemaakt.  Op die manier kan je wel kiezen met wie en waar je juist met iemand in contact wil komen.  Een soort van prescreening die het "nexten" overbodig maakt.

Maar dan loop je wel de kans om heel wat improviserende mensen mis te lopen.  Waar je tegenwoordig heel wat filmpjes fan op YouTube ziet verschijnen.  Enkele daarvan kan je hieronder zien.
Meteen al voldoende materiaal om er spoofs van te maken.  Zoals bijvoorbeeld deze met katten en Hitler.  Waarbij er in die laatste een mashup werd gemaakt met stukken reacties van de hierboven vermelde "piano improv" en de film "Der Untergang".  Een film fragment dat wel vaker herwerkt.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris