10 februari 2010Gisteren lanceerde Google haar nieuwste telg, namelijk Google Buzz. Een dienst die je aan je gMail kan toevoegen en je toelaat om vlotter dingen te gaan delen. Waarbij je zelf kan bepalen of het bericht publiekelijk zichtbaar mag zijn of het eerder binnen een bepaalde kring van toegelatenen moet blijven.

Eigenlijk komt dit neer op het antwoord van Google op diensten als Twitter, Facebook, Tumblr, Digg en nog een hele lange lijst anderen. Hiermee integreert Google ook meteen de kennis die ze via onder meer Jaiku heeft opgedaan.

Een beweging die al enige tijd bezig is en ook bij gReader enkele vruchten heeft afgeworpen. Maar een één globaal plan om media te delen die je via de verschillende diensten aanhaalt lijkt momenteel nog niet te bestaan.

Waardoor je bij het bloggen niet kan instellen om suggesties naar gBookmarks, Picasa, YouTube lijstjes en andere verwante diensten kan sturen of vice versa.  Maar misschien zal dit achteraf wel allemaal geïntegreerd worden.  Net als het reeds eerder aangekondigde gWave dat nogal wat overeenstemmende mogelijkheden heeft met het zonet gelanceerde gBuzz.

Met dat verschil dat ze je dit wel meteen vanuit je vertrouwde inbox laten testen en er daardoor ook meer potentiele testers zijn.  Het lijkt er dan ook sterk op dat ze dit als een reactie op hun ervaringen met gWave gedaan hebben.

Ik kijk alvast uit naar gSynergie, al dan niet exclusief vanuit de mailbox. Met hopelijk op termijn de mogelijkheid om enkele profielen onder je account in te stellen voor je gediversifieerd gebruik van de diensten. (via)

{ 1 Reacties... read them below or add one }

  1. Net daarom zou het handig zijn moest je al die dingen op mekaar kunnen afstemmen. Want anders ga je jezelf na enige tijd herhalen of moet je alles zelf instellen om het door te sturen. Net zoals ik nu met de feed van mijn blog doe, die naar Facebook gaat en vervolgens weer met toevoegingen naar Twitter gaat.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris