30 oktober 2009Karmic Koala, de nieuwste telg (9.10) in de Ubuntu saga, is sinds gisteren avond beschikbaar.  Grote veranderingen zijn snellere laadtijd, de afgewerktere desktop omgevingen (Gnome en KDE) en vooral de cloud computing is sterk verbeterd.

Allemaal elementen die ook aan de gekozen mascotte kunnen worden toebedeeld.   Hij kruipt namelijk ook hoog in de bomen om de wolken proberen te bereiken.  Bij inactiviteit weet hij zijn energie sterk te besparen.  Na de geboorte blijven de jonge dieren 6 maanden bij hun ouders om daarna de wijde wereld in te trekken, hetgeen overeenkomt met de ontwikkelingstijd van deze en andere versies.

Een andere nieuwigheid is dat je nu, na de desktop pc en server editie, ook een netbook editie hebt.  Letterlijk de Ubuntu Netbook Remix genaamd en ge├»nspireerd op, het eveneens open, Moblin.  Waardoor het mogelijke bereik van dit open besturingssysteem weer wat groter wordt en fabricanten als IBM weet te overtuigen om het als een alternatief voor bijvoorbeeld Windows te gaan aanbieden.

Zelf kan je ook steeds promotie voeren door gratis cd's aan te vragen die je kan uitdelen en door bijvoorbeeld deze Ubunchu strip erbij te voegen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris