30 september 2009(via Mikero)

Op 12 februari was het 200 jaar geleden dat Charles Robert Darwin geboren werd in Engeland.   Een man die vooral bekend is door zijn theorie dat de evolutie van de diverse levende soorten door natuurlijke selectie gedreven wordt.

Om dit te vieren werd 2009 tot het Darwin jaar uitgeroepen.  Maar Omdat zulke vieringen vaak vooral in het begin veel aandacht krijgen schrijf ik er liever nu pas een bericht over.


De theorie zelf hebben de mensen van Sesha als volgt samengevat :

  • Ieder levend wezen heeft een unieke verzameling eigenschappen die geërfd zijn
  • Omdat middelen schaars zijn, vindt er een overlevingsstrijd plaats
  • Bepaalde geërfde eigenschappen kunnen een individu bevoordelen

Enkele stellingen waar David Attenborough in de BBC documentaire "Charles Darwin and the Tree of Life" een mooi toelichting aan geeft.  Na het einde van het eerste deel kan je onderaan het YouTube venster bij de verwante filmpjes naar het volgende filmpje doorklikken of ze automatisch allemaal na mekaar laten laden via deze playlist.Meer over Darwin kan je op darwin-onlineleesdarwindarwin200,  aboutdarwin en de Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale (SKEPP) terugvinden.

Al is er naar mijn mening nog een lange weg te bewandelen eer alle stappen van aanvaarding doorlopen zijn.  Zeker als je ziet dat er feitelijke studies gebeuren om te zien of andere dieren ook pijn voelen.  Een direct gevolg van het zich niet als een andere diersoorten te kunnen aanzien.  (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris