07 juni 2009

(afbeelding via WZL)

Om de zoveel jaren is het weer is tijd om al stemmend te laten horen wat je van het beleid en de behaalde resultaten vond. Vaak voorafgaand door een berg folders, affiches, toespraken, ed. Om nog snel het blazoen te komen oppoetsen en dat van tegenstrevers te bevuilen. De uitslagen daarvan kan je via Vlaanderen Kiest volgen.  De Waalse, Brusselse en Duitstalige resultaten kan je dan weer dankzij het overzicht van sommige kranten volgen.


View European Elections 2009 in a larger map

Je er zou er haast bij gaan vergeten dat er ook Europese verkiezingen zijn. Iets waar Europa de afgelopen weken promotie heeft proberen voor te voeren. Ik zeg wel proberen, want zo erg veel heb ik er nu ook weer niet van gemerkt.

In sommige gevallen kan die afwezigheid erg grote gevolgen hebben. Zo kregen de Ieren destijds enkel de campagnes en verhalen van het nee kamp te horen, met het gekende gevolg achteraf. Niet dat de campagne alles goed maakt, maar er zou op z'n minst wel een evenwichtige vertegenwoordiging van beide meningen moeten kunnen gehoord worden zodat de kiezer aan de hand daarvan een eigen afweging kan maken.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris