10 april 2009Taskfox is een uitwerking van het Mozilla Labs Ubiquity project. Waarbij de focus op de gebruikte taal ligt.  Zodat wanneer je bijvoorbeeld "wikipedia uilen" intypt automatisch naar de resultaten voor uilen in Wikipedia wordt doorverwezen zonder je andere zoek resultaten te laten zien waar die termen ook in voorkomen.

Enkele andere mogelijkheden zijn het snel weten te vertalen en verduidelijken van een geselecteerd stuk tekst op een pagina.  Maar het laat je ook toe om commando's te geven die op jouw instellingen steunen.  Zo zal het bijvoorbeeld automatisch weten naar wie je iets wenst te versturen als je zijn naam intypt.

Stuk voor stuk handige toepassingen die ervoor zorgen dat je steeds sneller en vlotter je bestemming zal weten te bereiken.  Waarbij er wel enkele mogelijkheden ge├»nspireerd lijken te zijn op die van de Google Web Search.

Met Taskfox wordt het zoeken alvast weer iets vertrouwder met je persoonlijke kennis.  Hetgeen mij dan weer benieuwd maakt op wat de andere spelers op de zoek markt weten te verzinnen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris