14 april 2009De Britse popgroep Ph.D. scoorde in de jaren '80 van de vorige eeuw een hit met "I Won't Let You Down". Een liedje dat gaat over een man die zijn relatieproblemen probeert op te lossen.  Terwijl een rivaal hem op alle mogelijke manier in de bijhorende clip om het hoekje probeert te helpen.

Ph. D., de groepsnaam, is dan weer een combinatie van aliassen van de groepsleden, namelijk Phillips, Hymas en Diamond.  Maar het is ook een gekende afkorting voor een doktor in de filosofie.

Na de stopzetting van de groep in 1983 leek het even alsof het voorgoed gedaan was.  Maar in 2006 kriebelde het toch net iets te fel voor twee van de voormalige groepsleden en bliezen ze Ph.D. nieuw leven in.

Al is het nu wel de vraag of ze het succes van hun bekendste hit zullen weten te evenaren.  Want die is inmiddels reeds gecoverd geweest door tal van artisten, waaronder Zucchero die het liedje in 2007 in zijn cd "All the Best" opnam.  Maar ook al als ideale afsluiter voor de Ierse piraten radio Nova dienst wist te doen.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Waar is de tijd eh. Internet is toch wel ongeloofelijk handig om muziek te blijven herontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris