24 april 2009


Het zal wellicht niemand ontgaan zijn dat Zimbabwe zich in een diepe crisis bevind.  Eén van die gevolgen is een eindeloze inflatie waarin de Zimbabwaanse dollar terecht is geraakt.  Waardoor het geld eigenlijk al zo goed als waardeloos is geworden nadat het uit de printer is gekomen.

Om dit wanbeleid aan te klagen zette "The Zimbabwean Newspaper" een wel erg opmerkelijk campagne op.  Ze gebruikt namelijk triljoenen aan Zimbabwaans geld om haar boodschap, "thanks to Mugabe this money is wallpaper", op te drukken.

Een bijzonder directe manier van communiceren.  Waarmee de krant ook tegelijkertijd zichzelf wenst te promoten zodat ze kan blijven bestaan.  Want het Mugabe regime probeert hen het zwijgen op te leggen door zo'n 55% luxe tax bij de kostprijs van de krant te rekenen waardoor deze voor de lokale bevolking onbetaalbaar geworden is.  Daarom wordt de krant ook in Engeland en Zuid-Afrika verkocht.

Maar via deze actie probeert de krant ook de nog niet overtuigde landgenoten die Mugabe nog steeds steunen te overtuigen om hem niet meer te blijven steunen.  Zodat het land pas echt aan zijn heropbouw kan beginnen.  (via Britanicca)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris