19 maart 2009Twitteren staat voor het versturen van berichten langs de microblog dienst Twitter. Maar kan evengoed gebruikt worden voor het ingeven van de 140 toegelaten karakters voor bijvoorbeeld je Facebook status. Het valt het best te vergelijken met het versturen van SMSjes via een (draagbare) telefoon. Maar met het verschil dat je getwitter meestal gericht is aan iedereen.

Het gebruik van deze dienst heeft ondertussen zodanige hype proporties gekregen waardoor het uitgebreid aan bod komt in de Amerikaanse media. Zoals Jon Stewart hierboven in zijn eigen ludieke stijl weet te illustreren.

Een fenomeen dat stilletjes aan ook naar hier begint over te waaien.  Zo hebben al heel wat Vlaamse politieke partijen en de VRT eigen tweets.  Al kan deze instap op de nieuwe media even goed een gevolg zijn van het succes waarmee de Amerikaanse president Obama langs deze media campagne voerde .En zoals bij elk populair medium zitten er ook heel wat andere gebruikers tussen, die vaak verantwoordelijk zijn voor je eerste indruk.  Waardoor de algemene perceptie van zo'n dienst heel anders kan zijn.  Hetgeen het filmpje hierboven dan weer mooi weet te illustreren.

Het is dan ook belangrijk om je eigen mening over zulke media in vraag te stellen.  Omdat je niet alles kan weten en deze in constante evolutie zij.  Net zoals YouTube al heel wat veranderd is sinds ze van start zijn gegaan.

Dat Twitter nog steeds erg in trek is bewijzen de eerdere getoonde filmpjes en de vele toepassingen, zoals ik reeds eerder aangaf, die ik er blijf voor tegenkomen ... Twitter Sticker ; Twitter Analytics ; Twimailer ; Retweetability ; Twitter Thoughts ; Twitter zoekresultaten in Google ; Twitter Rebound Finder ; Twitter onderwerpen overzicht voor reizen, drinken, bijwonen, eten, ontmoeten en feesten (Pepsico promotie) ; Twitbin ; TwitteReader ; ...

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris