19 maart 2009


Het Japanse restaurant Inamo, uit Londen, heeft een wel erg bijzondere manier om aan zelfbediening te doen.   Je kan er namelijk vanuit je zitplaats aan een tafel je mogelijke keuzes via een projector op je bord zien geprojecteerd worden, het patroon van de tafel veranderen, games spelen, in de keuken kuiken via een webcam en uiteraard je bestelling doorgeven.

Op deze manier bepaal je zelf wat en wanneer je iets wenst te bestellen en ontlast het de obers hiervan.  Die je er nog steeds zal zien maar voornamelijk voor het op- en afdienen van de borden zorgen, om je een gelukkige verjaardag te zingen en om orders op te nemen als je iets specifiekers in gedachten had dan hetgeen op het menu stond.

Een goed doordachte zet om door een investering in nieuwe technologie het restaurant effici├źnter, aantrekkelijker en vlot te promoten.  Net zoals een gelijkaardige beweging naar meer automatisering en zelfbediening in bibliotheken, toont dit voorbeeld uit een andere sector aan hoe lonend dit wel niet kan zijn. (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris