18 maart 2009

Google is nog steeds even actief in het uitwerken van nieuwe diensten  als tevoren, al gebeurt dat vaak achter de schermen.  Zo merkte ik onlangs dat Google GrandCentral had overgenomen.

Een telefonie dienst die Google nu onder de naam Google Voice zelf verder gaat ontwikkelen.  Met als merkwaardigste mogelijkheid om je gesproken voicemail berichten om te zetten in geschreven tekst.  Zodat je het ingesproken bericht in je mailbox kan nalezen en opzoeken.

Dit bovenop de reeds bestaande diensten zoals het beheren van al je toestellen via één nummer, waarbij je de mogelijkheid krijgt om oproepen te blokkeren en te screenen, conferentie gespreken te houden en een beroep kan doen op andere Google diensten voor de telefoon.

Wellicht is deze mogelijkheid gegroeid uit de eerder ontwikkelde technologie om gesproken tekst terug te vinden in YouTube filmpjes. Een technologie die heel wat perspectieven bied.  Zo zou je bijvoorbeeld je documenten en zoekopdrachten kunnen inspreken, geluid zoeken door te neuriën, je software via je stem besturen en jouw profiel via stemherkening beveiligen.

Meer dan genoeg mogelijkheden die erop lijken te wijzen dat dit slechts het begin van een betere synergie tussen mens en machine gaat worden.  Maar dat ook de nodige aanpassingen zal vragen voor hoe we het internet gaan gebruiken.  Omdat we in de nabije toekomst beslist al gemakkelijker vaste software zullen kunnen vervangen door webbased oplossingen, zoals die dat Google en anderen aanbieden.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris