17 maart 2009


Soms kom je wel is filmpjes tegen die je gedurende een andere activiteit wenst te (her)beluisteren.  Maar als je niet in verbinding staat met het internet dan is dat niet mogelijk.  En dan is een dienst die je toelaat om die filmpjes in een mp3 formaat om te zetten beslist wel handig.

Net zoals Splandoo je filmpjes laat downloaden, bied youtube2mp3 je de mogelijkheid aan om YouTube filmpjes als mp3's te bewaren.  Door de url bij de dienst zelf in te geven of door gebruik te maken van hun Firefox extensie .  Die automatisch op elke YouTube pagina een link zet om het filmpje te downloaden.


Maar is dat dan wel legaal?  Wel net zoals bij elke gelijkaardige technologie is dat het afhankelijk van wat je ermee doet.  Net zoals dat het geval is voor lege audio/video cassettes, cd's, dvd's, torrents en andere soortgelijke.

Ik vind het vooral handig als opvangmiddel voor interessante YouTube kanalen die niet podcasten, maar je zo ook wel kan beluisteren terwijl je is iets anders aan het doen bent.  Net als de leuke liedjes die je daar tegenkomt, zoals bijvoorbeeld "the mean kitty song " van Cory Williams .

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris