05 januari 2009


Er bestaan nogal wat codes die informatie doorgeven aan ingewijden.  Net zoals de halloween kinder code waar ik het al eerder over had.  Zo kwam ik onlangs via een bericht van de BBC ook codes tegen die aangeven waar en met hoeveel je draadloos kan surfen.

Zo'n locaties worden dan weer ontdekt door warwalkers als ze te voet zijn of wardrivers als ze zich met de wagen verplaatsen.  Een onderwerp dat ooit nog ter sprake is gekomen in het tv-programma TerZake.  Waarbij er werd getoond welke lading deze termen juist dekken.  En wordt er door middel van een netwerk scanner nagegaan hoe de instellingen van die netwerken zijn.


Niet goed afgesloten netwerken zijn een probleem voor hun eigenaars, indien ze er zich niet van bewust zijn.  Want dan is de kans groot dat ze dit uit onwetendheid doen en hun netwerk misbruikt zou kunnen worden voor minder eerbare doeleinden.  Waarvoor jij je later mogelijk wel voor zou moeten gaan verantwoorden.

Er bestaan uiteraard ook ruimtes waar het de bedoeling is dat het netwerk openstaat.  En waar je al dan niet betalend gebruik van kan maken.  Die filters gebruiken die hen tegen misbruik zouden moeten beschermen.  Je kan deze terugvinden in de aangegeven hotspot ruimtes van internet providers, leden van de FON -gemeenschap en sommige openbare ruimtes.

Misschien dat openbare bibliotheken daar in de toekomst steevast toe gaan behoren.  Aangezien een draadloze internet opstelling heel wat meer mogelijkheden bied.  Zeker als je de ruimte van de vaste computers wenst anders te gaan gebruiken door het inzetten van draagbare toestellen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris