16 januari 2009

Sony heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die je toelaat om tegen een hoge snelheid data uit te wisselen. TransferJet heeft zo de eigenschappen om tegen maximaal 375 Mbps gegevens uit te wisselen die je via een eenvoudige interface en een intuïtieve werking kan laten verbinden met naburige toestellen.

Al moet je hiervoor wel op 3 cm van het andere toestel verwijderd zijn. Niet echt praktisch en realistisch als het bluetooth zou willen gaan vervangen. Want de meeste toepassingen die van Bluetooth gebruik maken vergen net een grotere afstand. Denk maar aan de draadloze koptelefoons die je in de wagen of bij het lopen kan gebruiken.

TransferJet lijkt dan ook meer kans te maken om de klassieke infrarood verbindingen te gaan vervangen. Waardoor het uitwisselen van data tussen pda's en gsm's bijvoorbeeld heel wat sneller zou kunnen gebeuren dan via de huidige systemen die maximaal 6 Mbps halen. Maar dan moet je de toestellen wel op 3 cm van mekaar brengen.

Een probleem dat Sony weet te verkopen als zijnde een voordeel voor de veiligheid van de verbinding. Aangezien enkel de bedoelde toestellen door de beperkte afstand zich zullen weten te verbinden. Hetgeen bij Bluetooth waar is voor een heel wat bredere omgeving.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris