15 december 2008

Je krijgt steeds meer web diensten die je traditionele software kunnen vervangen.  Zo liet Microsoft bijvoorbeeld weten dat je hun office pakket binnenkort ook als web dienst zal kunnen gaan gebruiken.

Dit bied het voordeel dat je zelf niets hoeft te installeren en dat je die overal waar je een voldoende goede internet verbinding hebt kan gaan gebruiken.  Waardoor deze manier van werken niet enkel meer beperkt is tot een beheersmiddel voor servers en hun diensten.


Waardoor je computer wordt vervangen door een virtuele omgeving.  Dat is alvast het opzet van het bedrijf Pan Logic.  Die de gebruiker een verbindingstoestel/computer geeft, ter grote van een Mac mini, waarmee hij zich toegang kan verschaffen tot het netwerk van het bedrijf.  Dat jouw virtuele computer omgeving inlaad vanaf een server van het bedrijf.

Een leuk opzet dat beslist wel wat mensen zal weten te bekoren.  Maar je wel erg afhankelijk maakt van het bedrijf en je internet provider.  Een combinatie waar niet iedereen zich even goed bij zou voelen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris