17 december 2008

In augustus had ik het reeds over hoe ze in de VS plannen hadden om de, door het afschaffen van de analoge tv frequenties, vrijgekomen ruimte te willen gaan gebruiken voor draadloos internet.  Een idee waar ook Google zich had achter gezet.

Ik ben dan ook erg blij te kunnen melden dat hetgeen ik toen opperde als zijnde de te volgen weg voor België/Vlaanderen nu ook daadwerkelijk zo gaat uitgewerkt worden.  Waardoor er niet alleen meer concurrentie op de Belgische internet markt zal komen, maar ook de toegang ertoe sterk zou moeten vergemakkelijken.

Want de internet penetratie van alle providers nog steeds geen 100% is en je vaak bent aangewezen op die ééne provider die je in minder stedelijke gebieden kan kiezen.  Maar ook mensen uit de vaak onderweg zijn, op de binnenvaart werken of die op een woonboot leven zullen hier meer baat bij hebben dan het voorgestelde alternatief om dit voor meer digitale tv te gaan gebruiken.

Wellicht zit Europa hier ook wel voor iets tussen, maar dat hoor je een landsgebonden politieker jammer genoeg niet al te vaak zeggen ... dus doe ik het even voor hen ;-)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris