24 december 2008


Het lijk wel alsof ze in het Vaticaan een heel andere opvatting hebben over de invulling van kerstmis.  Want kort voor die dag verklaart de paus doodleuk het volgende :

De roomskatholieke kerk heeft de taak om "mannen te behoeden voor zelfvernietiging", stelt Benedictus XVI. Ook wil de paus dat mannen het respect voor een "gezonde relatie tussen mannen en vrouwen" niet verliezen. "

Heb ik iets gemist of kan je tegenwoordig homo worden door aanraking? Ik begrijp wel wat hij bedoeld met de eerste lijn uit de quote.  Maar zelfs als iedereen plotseling zou veranderen, vormt dat nog geen steeds echt probleem, want de basis ingrediënten zijn nog steeds voor handen, enkel de "kookwijze" zou anders zijn.

Over een gezonde relatie tussen mannen en vrouwen gesproken.  Is het niet de kerk die vrouwen vanaf de 13de eeuw is gaan weren vanwege die één paus die geen vrouw wist te vinden?  Als de organisatie achter de Rooms-Katholieke kerk wat meer naar zichzelf zou kijken zou ze merken dat ze zelf een probleem vormen.

Zo zouden ze bijvoorbeeld kunnen aangesproken worden voor massa genocide vanwege de absurde regels die ze hun (goedgelovige) volgelingen meegeven.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zoveel afsplitsingen bestaan van deze wel erg conservatieve instelling.

Indien Jezus ooit terug zou komen, dan zal hij waarschijnlijk even schoon schip maken in het Vaticaan als hij destijds in de tempel deed.  Al zou je je wel kunnen afvragen of een gelovige gemeenschap wel gestuurd hoeft te worden?

{ 1 Reacties... read them below or add one }

  1. Ik vermoed dat het eerder is dat ze nooit de moeite hebben gedaan om zich af te vragen of hier(al was het nog maar facultatief) lid van te zijn nog wel de moeite loonde. Niet dat je er iets voor hoeft te krijgen, maar als iemand beweert te leiden en er zo'n zootje van maakt ... kan het wel al is de moeite waard zijn om je vragen bij te stellen.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris