10 december 2008

Slashdotted, slashdotting of het Slashdot effect zijn termen die beschrijven hoe een website onbereikbaar kan worden door een plotse stortvloed van bezoekers.  Die vaak afkomstig zijn van sociale netwerken zoals Slashdot, Digg, Reddit en vele anderen.  Afhankelijk van de herkomst van de bezoekers krijgt dit verschijnsel een andere naam.


Om je hier tegen te wapenen heb je sites zoals bijvoorbeeld re.flect.net.  Een gratis dienst die je toelaat om je site te mirroren of te cachen.  Zodat je een back-up hebt die het automatisch overneemt wanneer je plots zou wegvallen.

Indien je langs de andere kant van de barière staat kan "down for everyone or just me" je helpen om te weten te komen of de link effectief onbeschikbaar is.  Want er zijn heel wat redenen, buiten het effectief onbeschikbaar zijn, waarom je een site niet onmiddellijk te zien kan krijgen of er een bericht van onbereikbaarheid verschijnt.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Zulke stortvloeden zullen wij, in de margen, niet snel meemaken denk ik. Maar het lijkt me wel een keer een leuk bericht:

    tijdelijk onbereikbaar wegens een teveel aan belangstelling :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee inderdaad, de kans is bijzonder klein. Maar dat wilt niet zeggen dat het niet interessant is om te weten wat je er zoal tegen kan doen.

    En het zou inderdaad mooi zijn ^^

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris