20 december 2008

Het is niet altijd eenvoudig om je weg naar een bibliotheek terug te vinden.  Omdat het niet altijd even goed aangeduid staat, de omstaanders aan wie je het vraagt ook niet weten en/of het gebouw is niet echt herkenbaar.

Een probleem die deze bibliotheek in Cardiff (Wales, Verenigd Koningkrijk) alvast niet zal hebben.  Want met zo'n gevel ben je al snel een herkenningspunt in de stad.  Met dank aan Keith Patterson die de foto op Flickr zette.  Je kan het gebouw ook vanuit een andere hoek bekijken dankzij de foto van Ben Bore.


Een concept dat ze in Kansas City hebben overgenomen voor de lokale publieke bibliotheek parking.  Dat in een groter geheel van stadsverfraaing past.  Meer foto's en nformatie daarover kan je hier terugvinden.  Met dank aan Jonathan Moreau voor zijn foto op Flickr.  Je kan het gebouw bovendien hier beter bekijken dankzij Google Maps Streetview.


Beslist een leuke manier om je buitenmuren wat in te kleuren.  Net zoals bijvoorbeeld een wand vol met bekende kinderverhalen (Orange, VS) of met muziekbalken zoals aan de Poolse universiteitsbibliotheek van Warsaw.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris