28 november 2008

Nic Balthazar, bekend van onder andere Ben X, heeft een klimaatfilm gemaakt om politici te sensibiliseren over het probleem.   Iets dat hij samen met de internationale milieuorganisatie "Friends of the Earth" gedaan heeft op het strand van Oostende. 

Met deze videoclip die ze SOS Klimaat noemen wordt er gepoogd om politici ervan overtuigen om structurele maatregelen te nemen tegen de klimaatopwarming.  Iets dat een jong meisje samen met een hele boel mensen verwoord en uitbeeld.

De eindbedoeling is om te vermijden dat de wereld nog een graad extra warmer zou worden waardoor een onstopbare kettingreactie in gang zou worden gezet die  de Aarde los van menselijke ingrepen zou blijven opwarmen.


Een leuke manier om het toch wel belangrijke thema in de aandacht te houden.  Al vrees ik er wel wat voor dat politici in België hier mee zullen beginnen.  Vermoedelijk zal de impuls tot het uitbouwen van een groene economie van de nieuwe Amerikaanse president moeten komen. 

Wat natuurlijk wel ergens begrijpbaar is, want België heeft een te kleine grote om het op zichzelf te kunnen uitbouwen, maar indien alle Europese landen zich hier zouden achter zetten zou dit wel een heel ander verhaal kunnen worden.

via

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris