25 november 2008

NASA is erin geslaagd om een afbeeldingen door te sturen naar een ruimtetuig dat op zo'n 20 miljoen mijl van de Aarde verwijderd ligt.  Hiervoor heeft men een communicatie systeem ontwikkelt dat op het internet gemodeleerd is.

Deze technologie heet "The Disruption-Tolerant Networking" of kortweg DTN.  Waarbij de reactiesnelheid in dagen wordt uitgedrukt.  In de loop van 2009 zal dit ook vanuit het ISS getest worden.

Andria Hooke die de manager van het ruimte netwerk is beschrijft dit gebeuren als volgt : "This is the first step in creating a totally new space communications capability, an interplanetary Internet,".

Door deze ontwikkelingen zal er in de toekomst vlotter tussen planeten, satellieten, ruimte stations en ver verwijderde ruimtetuigen kunnen gecommuniceerd worden.  Waardoor het werk van NASA danig zal verlicht worden.

Wat ook meteen betekent dat ook het netwerk op de Aarde aan de hand van deze technologie ook duchtig kan verbeterd worden.  Zodat de bereikbaarheid ervan zo goed als overal verzekerd gaat kunnen worden.

Maar ook dat er tegen de tijd dat de eerste bemande Mars missies gepland zijn er wellicht ook vanuit dat ruimtetuig zal kunnen gesurff worden.  Althans als de verbindingssnelheid tegen dan niet meer in dagen wordt uitgedrukt.

{ 3 Reacties... read them below or Comment }

 1. Space, the final frontier gaat dus ook niet meer op.

  Mooi, die nieuwe jas! Wel even wennen. Ik vind de teksten in de posts wel erg dicht op de linkermarge staan, maar dat is een kleinigheidje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Benoit,

  Ik vind dit Sjabloon een stuk mooier dan de vorige. Rustiger voor het oog en goed leesbaar.

  Wat Henk zegt vind ik ook wel. Je zou ook nog kunnen overwegen om het centrale deel helemaal wit te maken, dan 'hangt' het tekstdeel er niet in. Maar misschien dat dat minder mooi is, als je het uitprobeert.

  Goed werk hoe dan ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Henk : Hehe, nee inderdaad.
  Althans toch voor internet niet meer.
  Bedankt voor het compliment :-)

  De linkermarge staat inderdaad nog niet op zijn plaats maar dat zou snel te regelen moeten zijn.

  @ Edwin : Zolang we er maar op vooruit gaan eh ;-)

  Ik heb daar inderdaad wel aan gedacht om het centrale gedeelte in te kleuren, maar dan krijg je dat hangend gevoel niet meer en dat was toch wel de bedoeling.
  Wat ik wel nog dacht te doen is om de doorzichtige achtergrond van het middenstuk een "gaussian blur" te
  geven, zodat je toch een beetje het verschil ziet met de zijkanten. Maar of dat ik dat ook ga gebruiken zal afhangen van het eindresultaat.

  En ook jij bent bedankt :-)

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris