28 oktober 2008

De auteur Philip-Jon Haarsma is de auteur van het videospel "Rings of Orbis".  Maar ook van de boeken die dieper in deze leefwereld opgaan.

Wanneer je het RPG (rollenspel) speelt heb je er alvast baat bij om ook het boek te hebben doorgenomen.  Omdat dit je toelaat om je omgeving beter te begrijpen waardoor je ook verder geraakt dan wanneer je dat niet zou gedaan hebben.

Haarsma hoopt dan ook dat diegenen die het spel spelen ook de boeken zullen lezen.

De combinatie tussen games en boeken lijkt mij wel een leuke aanvulling voor het huidige aanbod.  Al bestaan deze combinaties tussen film, boeken en games al langer dan dit nieuwe spel, denk zo maar aan "The Lord of the Rings" trilogie of zelfs aan de "Indiana Jones" reeks. 

Waarbij je je ook beter kan voorbereiden als je al weet wat er zoal gaat gebeuren.  Al lijkt Haarsma bij deze combinatie nog net iets meer te reserveren voor het boek.

Ik zou het dan ook best wel is willen uitproberen en er meer een gewoonte van te maken om ook de boeken van populaire films bij de collectie te voegen.

Want meestal weten er maar een paar mensen dat daar ook boeken van bestaan of dat ze op een boek gebasseerd zijn.  Denk maar aan de boeken van bijvoorbeeld John Grisham en Tom Clancy met al de bijhorende verfilmingen.

via

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris