19 oktober 2008

Zoek vakken hebben vaak nood aan een logische gelijkaardige keuze van trefwoorden als diegene die de auteur van de gezochte informatie eraan heeft gegeven of erin heeft vermeld.  Iets wat dus wel enige voorkennis vergt om bij alles je informatie te kunnen terugvinden.

Dit is iets waarbij de kruising tussen zoek algoritmes en artificiĆ«le intelligentie via geanimeerde personages zou kunnen helpen om je beter te gaan begrijpen.  En dus zelf de nodige aanvullingen kan doorvoeren of extra informatie kan gaan vragen.


Dit is iets waar men reeds enige tijd mee bezig.  Zo kan bijvoorbeeld ASIMO zo goed als perfect wandelen, zorgt Kismet voor een menselijke mimiek en houd elbot jou on-line aan de praat.

Ook binnen de bibliotheekwereld is men er zich van bewust dat er wel is meer achter een vraag zou kunnen schuilgaan dan je zo zou kunnen denken.  Daarom zijn dan ook enkele bibliotheken begonnen met een project   dat de bedoeling heeft om hier beter op voorbereid te zijn en op te volgen of die persoon daarmee wel degelijk geholpen is.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris