27 september 2008

Vandaag wordt Google officieel 10 jaar. Enkele dagen geleden schreef ik daar al een stukje voor, met de vraag wat Google voor jou juist betekende.


Maar wat zou Google zo nog allemaal in petto hebben voor de toekomst? Onlangs bracht ze zo nog te G1 uit. Een telefoon die moet gaan concurreren met de iPhone van Apple.  Iets dat ze alvast goed hebben aangepakt aangezien ze zichzelf niet in exclusiviteiten laten binden en de markt open houden.

Hierdoor zal de prijs gedrukt worden en de markt groter worden.  Google kent duidelijk de basisregels van deze eeuw, namelijk dat je enkel iets in stand kan brengen of houden door het zoveel mogelijk te verspreiden.  Een open aanpak belooft op de lange termijn dus heel wat lonender te gaan worden.

Alles lijkt erop te wijzen dat Google haar activiteiten zoveel mogelijk zal proberen te verspreiden en aan de hand van innoverende technieken een voorsprong uit te bouwen met mogelijke concurrentie.

Wat ook wel opvalt is dat de waarde van Google na 10 jaar gelijk staat met een derde van die van Microsoft die al 30 jaar bezig is. Wetende dat Microsoft zich vooral met core activiteiten bezig houd lijkt het erg aannemelijk dat ze voor de komende 20 jaar op dat peil zullen geraken. Al zal Microsoft zich wellicht ook wel roeren als duivel in wijwatervat.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris