18 september 2008

Microsoft is begonnen met een nieuwe reclame campagne.  In plaats van het product constant in beeld te houden, laten ze het nu wat meer op de achtergrond.  Een techniek die reeds enige tijd in films en TV-shows wordt toegepast.

Dankzij het optreden van Bill Gates in deze filmpjes wordt er wel onrechtstreeks naar het bedrijf gehint.  Samen met het optreden van Jerry Seinfeld zorgt dat voor een soort van serie afleveringen over de avonturen van de twee.

Om de filmpjes beter over het internet te verspreiden maken ze bovendien ook gebruik van de filmdienst van hun grootste tegenstander, na de antitrust diensten dan, namelijk Google.

De eerste aflevering heet "Shoe Circus" en verwijst naar de plaats waar ze mekaar ontmoeten.In een volgend filmpje besluiten ze om samen terug te gaan ervaren wat het is om in een "eenvoudig en normaal gezin" te wonen.Een originele manier om ook kijkers die totaal geen interesse in het product te bereiken. Maar ook om het negatieve beeld dat rond Microsoft hangt te proberen te veranderen.

De hele campagne zal volgens de Wall Street Journal 300 miljoen gaan kosten.  Het idee is overigens niet nieuw, want ze hadden dit reeds eerder gedaan voor Windows 3.86.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris