03 september 2008


Dankzij de blog van Ritta Niland kwam ik dit leuke spelletje tegen dat eigenlijk een aan de bibliotheek omgeving aangepaste versie van het gezelschapspel memory is.

Het grote verschil is dat je ipv. twee dezelfde kaarten nu de gevraagde collectie thema's tussen de rekken moet weten terug te vinden.  Als je dit niet binnen een bepaalde tijd weet te doen verandert het humeur van de mensen aan de andere kant van de balie.  Wanneer je ze te lang laat wachten vertrekken ze met een slecht humeur en brengt het je dichter bij een "game over".

Het spel zelf is bijzonder eenvoudig te spelen en te besturen.  Om tussen de rekken en de balie door te gaan maak je gebruik van pijltjestoesten.  Om een gevraagd collectieonderdeel uit de kast te halen ga je voor dat onderdeel staan en druk je op enter.  Waarna je ermee naar de juiste persoon aan de balie loopt en opnieuw op enter duwt.

 

Dit spel doet mij wat denken aan een eerder bibliotheekspel.  Daarbij werd er eveneens met de collectie gewerkt.  Zulke games zouden een goede manier zijn om op een speelse wijze je bibliotheekgebruikers (en nieuwe medewerkers) de locatie van je collectieonderdelen te leren kennen.  Iets dat wel nogal kan verschillen van bibliotheek tot bibliotheek.

Een mooi voorbeeld van hoe je ontspanning, hersentraining en kennis kan aanbrengen via games.  Weer een extra reden om hier meer mee te doen.

Geraakt er trouwens iemand boven mijn record?  Bij 3 mensen aan de balie begon het al knap lastig te worden. En dat ging er niet op vooruit toen de snelheid nogmaals opgedreven werd.  Alvast veel succes ;-)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris