29 augustus 2008

(Knack) Het ziet er naar uit dat het Nederlandse Al@din binnenkort concurrentie op de markt mag gaan verwachten. 

De MiaMia dienst zal namelijk via de GSM op vragen gaan antwoorden door middel van een SMS of e-mail.  Waarbij er belooft wordt dat je reeds na enkele seconden een antwoord mag verwachten.

Hetgeen uiteraard heel wat sneller is dan bij Al@din, hierdoor is deze dienst ook inzetbaar voor het soort vragen waarbij je niet op het antwoord kan wachten.  Bijvoorbeeld : "Waar kan ik vanavond film Z zien in de buurt van Y?".


Zoals vele andere diensten die de laatste tijd ten tonele verschenen zijn bieden ook zij hun diensten gratis aan de gebruiker aan en kijkt men uit naar een reclame regeling waardoor de dienst gefinancierd zou kunnen worden.


In eerste instantie zal deze dienst wel nog enkel in België, Australië, Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, Hong Kong, Canada en Noorwegen beschikbaar zijn in het Engels.  Enkele maanden later wordt er ook een Nederlandse en Franse versie uitgebracht.

Het brein achter deze dienst is niemand minder dan Jo Lernout die in een ander leven reeds bezig was met spraakherkenning zoals de meeste van jullie zich nog wel zullen herinneren.

Hij maakt voor MiaMia dan ook gebruik van zijn opgedane kennis om aan de hand van 'natuurlijke taalverwerkingssoftware' de vragen taalkundig te ontleden en via zoekelementen het juiste antwoord terug te vinden.

Nu is het nog afwachten om te zien of ook aanslaat en werkt.  Iets waar ze de spieker uit deze Buiten De Zone sketch alvast heel blij mee zal zijn ;-)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris