07 augustus 2008

Het Gentse bedrijf Combell bied sinds kort de mogelijkheid aan geïnteresseerden om hun eigen internet achtervoegsel aan te vragen.

Dit is het gevolg van de beslissing dat het ICANN eind juni heeft genomen, die dit mogelijk maakt.  Hierdoor kan je in principe elk woord achter de dot laten verschijnen.  Bijvoorbeeld www.grote.smurf.

Voor dergelijke internetadressen zal je wel minstens 100.000 euro mogen betalen.  Of hier ook veel geïnteresseerden voor zullen zal valt nog af te wachten.

Dit speelt uiteraard in de hand van overheden die zo hun eigen identiteit mee in de verf kunnen zetten. Zo zou Vlaanderen het eigen achtervoegsel .vl kunnen hanteren.

Als België ooit opgesplitst zou worden zou .be zo kunnen vervangen worden door nieuwe extensies voor Vlaanderen en Wallonië. De toekenning van de extensies worden bepaalt door een ISO-commissie.

Al is de overgang naar nieuwe extensies wel afhankelijk van de beheerders van die extensies. Zo is er bij de  overgang van .yu (Joegoslavië) naar .rs (Servië) en .me (Montenegro) voldoende tijd voorzien om de oude en de nieuwe extensies tegelijkertijd te laten bestaan.

In Rusland gebruikt men zo nog steeds de oude .su extensie (Sovjet Unie) en kunnen er nog steeds nieuwe registraties mogelijk.  Voornamelijk omdat de meeste Russische gebruikers weigeren om dit op te geven. 

Gevonden via De Standaard en met dank aan Bart Mortelmans.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris