12 augustus 2008


Het ontwerp ziet er bijzonder apart uit omdat er voor dit concept gebruik is gemaakt van Boeing 727 en 737 onderdelen.  Door het gebouw optimaal te oriënteren op een noord-zuid as kan je er ook nog heel wat energie mee opwekken.

Het gebruik van die vliegtuigen onderdelen is zinnig omdat dat de enige onderdelen van afgeschreven vliegtuig zijn die niet efficiënt gerecycleerd kunnen worden.  Het materiaal dat je op die manier zou kunnen recycleren brengt namelijk minder op dan de kostprijs voor het ontmantelen.


Hierdoor komen er vaak zo'n onderdelen terecht in de woestijnen van Westelijke gedeelte van de VS.  Aangezien de Boeing 727 en 737 historisch gezien tot de best verkochte vliegtuigen behoort bestaan hier veel veel van dezelfde onderdelen.  Die je tegen een zeer lage prijs kan overkopen.

Waardoor je vrij goedkoop kan bouwen, een origineel ogende bibliotheek hebt en die bovendien energie efficiënt is.  Goed bekeken van die Mexicanen.   Het is een goed voorbeeld van hoe creativiteit je anders laat denken en kijken naar dezelfde informatie, maar je toelaat om er iets totaal anders mee te doen.


Gevonden via Equity Green, Noticias Arquitectura, Tame The Web

{ 1 Reacties... read them below or add one }

- Copyright © infocaris