27 augustus 2008

Via de mailing lijst van de Mozilla Labs kreeg ik het overzicht van de winnende Firefox extensies die hadden deelgenomen aan de wedstrijd om de nieuwe versie van Firefox verder te verbeteren.

Daar kwam ik onder andere de extensie "read it later" tegen.  Een handige extensie waarmee je interessante sites op een lijstje kan zetten om later te kunnen (her)bekijken.  De bookmarklets hierbij zijn : lees het later, markeer als gelezen en de leeslijst.Iets dat je ook via de Google Bookmarklets zou kunnen doen, maar heel wat omslachtiger is dan via deze toevoeging.  Google bied deze momenteel aan voor Google Reader, Google Translate, Google Notebook, Bookmarks, Google Calendar, Google Maps, Google Cache, definities, Blogger, het versturen van tekst via sms en alle andere die ik nog niet ben tegengekomen.

Om deze te gebruiken moet je de gewenste links eerst verslepen tot de browserbalk zodat je op die manier een bookmark aanmaakt.  Als je daarna op die link klinkt doet het de bedoelde opdracht.

Meer en andere bookmarklets kan je steeds via deze verzamelsite terugvinden.  Alvast veel plezier met deze diensten opdrachtknoppen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris