29 juli 2008

Vele jaren geleden, ben ik via het boek van David Bischoff in contact gekomen met dit verhaal.  Kort samengevat gaat het over een jongen die in de jaren '80 (de beginjaren van de persoonlijke computers) in een overheidsnetwerk binnen geraakt en er maar wat uitprobeert.  Niet beseffende dat hij wereld oorlog 3 kan ontketenen.

Het boek is later ook verfilmd geweest, zoals je in de onderstaande trailer van die film kan zien.



Bijna 30 jaar na datum krijgt die prent een opvolger, namelijk "Wargames: The Dead Code".  Waarvan je hieronder ook een trailer kan zien.  De rode draad door Wargames is hoe je op een verstandige manier wilt omgaan met informatie en of je zomaar je lot in de handen van een machine wilt leggen.

De trailer van de film geeft in elk geval al de indruk dat ze hiervoor toch enigszins de mosterd bij de Terminator reeks hebben geproefd.  Want ook daar staat een computernetwerk centraal dat militaire verdedigingssystemen onder controle heeft en niet helemaal zoals gepland te werk gaat ...



Persoonlijk denk ik dat digitaliseren geen slechte zaak is, zolang men het voldoende doordacht aanpakt en zichzelf voor "worst-case" scenario's heeft voorbereid.  Het pad loopt namelijk niet altijd over rozen.  Maar dat hebben jullie welicht zelf ook al mogen ervaren.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris