21 april 2008

De bibliotheek van Hoeselt gaat minstens tot 28 april dicht omdat de eerste verdieping het gewicht van de boeken niet meer (veilig) kan dragen. Wellicht kan de bieb volgende maand weer open, omdat in hetzelfde gebouw meer gelijkvloerse lokalen gebruikt kunnen worden.

bibliotheek_hoeselt.jpgDe boeken op de eerste verdieping zijn gisteren al door gemeente-arbeiders weggehaald. Burgemeester Stulens: “Dinsdagavond kreeg ik het resultaat van een stabiliteitsonderzoek. Daarin stond zwart op wit dat de houten vloer van de eerste verdieping op de zware drukpunten van de boekenrekken overbelast werd. Er kon ook niets gebeuren, maar de veiligheid primeert. Daarom hebben we de bibliotheek meteen al gesloten”.

Er is meteen een oplossing gevonden om de bibliotheek mét de jeugdboeken en het audiovisueel materiaal van de eerste verdieping te heropenen. Achter het gebouw waar de bibliotheek nu gevestigd is, verhuurt de Hoeseltse parochie nog enkele lokalen aan verenigingen. Die kan de gemeente nu huren, waardoor de hele bibliotheekcollectie gelijkvloers geplaatst kan worden.

Meer bij de bron : Het Belang Van Limburg van 16 april 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris