23 februari 2008

Bibliotheek Arnhem wil jongeren enthousiast maken voor de bibliotheek door een nieuw leerprogramma over internet. Het project, Life Story geheten, moet vmbo-scholieren leren op een effectieve manier informatie te vinden op het internet.

Voor het project won de bibliotheek samen met die van Gelderland-Zuid en Apeldoorn 300.000 euro in het kader van de InnovatieStimulans Bibliotheekvernieuwing 2008. In Arnhem begint in september een proef met Life Story voor bovenbouwleerlingen van 't Venster.

"Het is de bedoeling dat de leerlingen op een bewuste manier leren omgaan met de media, in dit geval met internet", zegt Margriet van Leeuwen, manager informatie en advies. "Zodat ze zich afvragen hoe ze effectief kunnen zoeken in zoekprogramma's en of de gevonden informatie wel betrouwbaar is."

Om dit te leren maken de scholieren zelf een internetpagina, die qua vorm lijkt op hyves of myspace en over hun eigen leven en toekomstdromen gaat. De informatie over het maken van een website moeten ze zelf zoeken. Als Life Story goed loopt, wil de bibliotheek het project in de toekomst ook voor ouderen aanbieden.

Bron : De Gelderlander van 8 februari 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris