16 juli 2014

Breach is een modulaire open source browser, voor die iedereen kan tweaken en aanpassen naar zijn zin. Een concept van de Amerikaanse programmeur Stanislas Polu uit San Fransisco. Die meer met zijn browser wou kunnen doen dan de grote drie (Internet Explorer, Chrome en Firefox) hem toelieten.

Daarom ontwierp hij de browser die meer dan een toegangspoort tot het internet zou moeten worden. Door gebruik te maken van de Chromium Content API als a base layer en de interface volledig in javascript en HTML5 te maken. Hierdoor bestaat elk element als een individuele webapp met direct toegang tot de Breach deeper API.


Doordat het project momenteel nog in alpha is beschikt het nog niet over erg veel modules. Maar een basis module waarmee je een basis tab bar en url box krijgt is wel al voorzien. Iets dat je bij de eerste opstart moet toevoegen als je er internet mee wilt bekijken.

Op een module voor de bookmarks is het voorlopig wel nog afwachten. Net als op een versie voor Windows, want momenteel is het enkel beschikbaar voor Apple en Linux gebruikers. Maar de plannen voor zulke uitbreidingen lijken nu al in de maak te zijn.

Een concept dat mij ideaal lijkt voor omgevingen met bepaalde restricties of die bepaalde features, zoals zoekmogelijkheden, beter naar voren willen brengen. (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris