18 november 2013


De Amerikaanse onderzoekers, Allen Hawkes en Alexander Katko met de hulp van professor Steven Cummer, hebben aan de Duke universiteit een apparaat gemaakt dat WiFi signalen kan omzetten in energie waarmee je toestellen kan opladen.

Dankzij de gebruikte 'metamaterialen' worden de draadloze golven omgezet in stroom. Met een werking die vergelijkbaar is met die van een zonnepaneel, maar met dat verschil dat het gebruik maakt van WiFi-signalen en satellieten die op microgolven werken.


Metamaterialen zijn geëngineerde structuren die het oogsten van verschillende vormen aan golfenergie mogelijk maken. Door bepaalde materialen in een bewuste volgorde te zetten. Zoals koper, vezelglas en goud. In een welbepaalde vorm en patroon kan die combinatie aan materialen buitengewone eigenschappen krijgen.

In dit geval is dat het omzetten van microgolven naar electriciteit. Dat door een hogere efficiëntie (36,8%) meer elektriciteit kan opwekken (7,3 volt) dan je via een gewone USB oplader (5 volt) zou aangeleverd krijgen. Het is dan ook de bedoeling om op termijn, deze materialen, in ondermeer gsms te verwerken. Zodat deze opgeladen kunnen worden wanneer ze niet in gebruik zijn. (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris