22 augustus 2013Achille-Claude Debussy (22 augustus 1862 – 25 maart 1918) is een invloedrijke Franse componist van klassieke muziek, in het bijzonder van impressionisme. Een stijl waarmee hij vaak  activiteiten of turbulente tijden uit zijn eigen leven kon vertalen.

De passage die in de doodle gespeeld wordt is 'Clair de lune'. Een van zijn bekendere oeuvres uit de vierdelige compositie van de 'Suite Bergamasque'. Dat zijn naam te danken heeft aan het gelijknamige gedicht van Paul Verlaine.

Claire de lune Maneschijn
Votre âme est un paysage choisi, Que vont charmant masques et bergamasques, Jouant du luth et dansant et quasi, Tristes sous leurs déguisements fantasques.

Tout en chantant sur le mode mineur,
L'amour vainqueur et la vie opportune,
Ils n'ont pas l'air de croire à leur bonheur,
Et leur chanson se mêle au clair de lune,

Au calme clair de lune triste et beau,
Qui fait rêver les oiseaux dans les arbres,
Et sangloter d'extase les jets d'eau,
Les grands jets d'eau sveltes parmi les marbres.
Uw ziel is een gekozen landschap, Waarheen charmante maskers en bergamaskers gaan, Luit spelende en dansend en bijna, Verdrietig onder hun fantasievolle vermommingen.

Tijdens het zingen in mineur, De  winnende liefde en het opportune leven, Lijken ze niet in hun geluk te geloven, En hun lied vermengt zich met het maanlicht

Aan de kalme helderheid van een triestige en mooie maan, Die de vogels in de bomen doet dromen, En snikkend van extase de waterstralen, De grote slanke waterstralen onder de knikkers.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris